Hvordan får man sine knive til at være ultra Skarpe! (Som et barberblad)

Dette er en Step for step guide for hvordan du får dine køkkenknive skarpe som et barberblad.

Først skal du lave et Vandbad til din slibesten, for at stenen kan suge en masse vand. Stenen skal ligge i vandet i min 15 minutter, indtil stenen stopper med at boble

Slibesten i Vandbad

For at kunne få den optimale virkning af slibestenen, skal den være 100% plan. Dette kan du gøre ved at tegne et gitter mønster over hele stenen med en blyant.

Brug derefter afretter stenen til at flade stenen ud med, Gnid den op og ned i en roterende bevægelse indtil hele gitteret forvinder. Efter lidt tid kan man tydelig se hvor stenen ikke er plan med resten af stenen. Når den er helt fald, skal man lige afrette kanterne lidt.


Mønster i Japansk Slibesten

 

Der er mange forskellige metoder og teknikker man kan bruge når man skal slibe ens knive. Den her metode vi haft mest succes med. 

Læg slibestenen horisontalt på bordet foran dig. På før herefter Vinkel guiden på den kniv du vil slibe. Læg derefter kniven fladt på slibestenen med 45 graders vinkel med bladet væk fra dig. 

(Løft kniven med 10-15 Grader, ca. en halv tommelfinger tykkelse hvis man ingen Vinkel Guider har)

Træk kniven ind mod dig med lidt pres på bladet, og skub den frem igen uden pres på bladet. Gør dette konstant mens du kører kniven op og ned på slibestenen. Vær opmærksom på Slibelyden kniven laver, den skal have cirka være det samme gennem hele slibningen. Tør ikke grumset der kommer væk fra slibestenen, da det hjælper på at gøre kniven skarp


Vinkel guider med vådsten slibning

Efter cirka 10 minutters slibningen på den ene side, skulle du kunne mærke at kniv bladet har fået en afrunding til den modsatte side. Det er tidspunktet til at skifte side og gøre det samme. 

Burr

Gentag dette to gange. Husk altid at holde den rigtige vinkel. 

Efter cirka 20 minutters slibning på den grove side af stenen, skifter du til den fine side af din Slibesten. 

Hvor du gentager processen med at slibe frem og tilbage. Efter cirka 5-10 minutters slibning skifter du side og fortsætter.

Når du er færdig med begge sider, trækker du kniven fra spidsen til bunden et par gange på begge sider så knivsæggen bliver helt lige gennem hele bladet.

Fin pudsning af kniv på Slibesten

Denne proces vil resultere i en barber skarp kniv, som kan skære igennem de fleste råvarer uden nogen form for problemer!