Hvordan finder jeg den rigtige slibesten

En Slibesten, bringer nyt liv til dine køkkenknive. Om du er professionel eller mad entusiast, er skarpe knive et MUST. En skarp kniv skærer igennem hvad som helst som det var smør. Derved mindsker du også potentielle farer for at skære dine fingre. Spar penge ved at GENOPLIVE dine nuværende knive! En Slibesten giver omgående resultater, samt muligheden for at reparere ødelagte/gamle knive. Vådstenen passer til alle knive og giver den mest effektive knivsæg  

Hvor tit skal jeg bruge den?

En kniv bliver automatisk sløv med tiden, derfor gælder det om at have de rigtige redskaber til at vedligeholde dine knive løbende. En slibesten skal bruges når din kniv trænger til at blive slebet. Det er enten når kniven ikke er tilstrækkelig skarp mere, eller hvis kniven har fået nogle hakker i knivsæggen. Så der er ikke et konkret svar på  hvor tit du skal bruge en slibesten. Jo mindre du vedligeholder dine knive oftere skal du bruge en slibesten.


Vores anbefaling er at du bruger et strygestål op til 3-5 gange ugentligt for at rette knivsæggen ud. Ved at du gør det opretholder du skarpheden på kniven! Ellers skal du bruge slibestenen når du synes kniven ikke er tilstrækkelig skarp mere.

Forskellige kornstørrelser

Man kan sammenligne slibestenen med sandpapir, der er forskellige kornstørrelser. Jo lavere tal jo mere grov er det, og ved høje tal er det mere fint. Men kornstørrelserne har også en betydning for din slibning!

240/1000 (Se Her)

Denne kornstørrelse er god til knive som er meget sløve, og har hakker eller ujævnheder i knivsæggen. Derved kan du bruge den grove side til at få slebet knivsæggen helt fin, og derefter slibe kniven skarp med den finere side. Vi vil dog anbefale man også bruger en slibesten i kornstørrelse fra 3000-6000 for at få en super skarp og fin knivsæg

1000/3000 (Se Her

Denne kornstørrelse er god til knive som bare mangler en overordnet finish. Kornstørrelses side 1000 kan slibe knivsæggen fin og glat, hvorefter 3000 siden kan give et skarpt finish. 

1000/6000 (Se Her

Denne slibesten er en god allrounder sten. Kan give kniven en super skarp knivsæg med dens 6000 kornstørrelses side, men også glat slibe knivsæggen med dens 1000 side. Alt i alt en god slibesten. Passer bedst til vedligeholdte knive.

2000/5000 (Se Her)
Denne slibesten er god til at finslibe kniven. Men dens 2000 og 5000 side, kan man opnå en rigtig skarp og lækker finish. Denne slibesten er ikke så god til at fjerne hakke og ujævnheder i knivsæggen, men den er rigtig god til at give din kniv en knivskarp klinge!