5 Tips der hjælper med at passe godt på dine knive!

 

Hvorfor skal man passe godt på sine knive?

Knive er det vigtigste redskab man kan bruge i et køkken, du kan nærmest ikke undgå at skulle bruge en kniv når du laver mad. Derfor er kniven det essentielle redskab under madlavningen. Du kan få knive i alle prisklasser, dyre samt billige - De har dog en ting tilfælles, de bliver automatisk slidt/sløve. Derfor er det vigtigt at passe godt på sine knive, samt at vedligeholde dem rigtigt! Her giver vi 5 tips til at passe godt på sine knive.

 

Nummer 1. Vask altid dine knive op i hånden.

Ingen knive tåler opvaskemaskinen(Desværre). Knive skal altid vaskes op i hånden for at bevare sin skarpe knivsæg. Køkkenknive skal have mange egenskaber, de skal have en tynd og skarp knivsæg, være stenhårde, slidstærke og samtidig være rustfri. Opvaskemaskinen er en rustbombe, rust er det som gør knivsæggen sløv når den kommer i opvaskemaskinen. Når man samler sit service i opvaskemaskinen, er der en masse rustpartikler, som sætter sig på diverse dele. Sætter de sig på en køkkenkniv, så risikere du de bliver de hurtig træt. 

Nummer 2. Brug altid den optimale opbevaring.

Ligger dine køkkenknive løst i skuffen? Så burde du finde en anden løsning! Når køkkenknive ligger løst i skuffen rammer de ind i hinanden hver gang du åbner/lukker skuffen, samt hver gang du ligger kniven ned igen. Det resulterer i at knivsæggene rør hinanden og ødelægger den fine og skarpe knivsæg. Den mest optimale metode er at have den i et knivetui, knivblok eller en knivmagnet!

Nummer 3. Tænk over hvad du skærer i

Knive kan ikke holde til alt, derfor er det vigtigt at tænke på hvad man skærer i. Skal du skære noget hårdt som ben/knogle er det godt at bruge en tykkere/hårdere kniv til dette. Bruger du en almindelig tynd kniv, kan man nemt lave hakker i knivsæggen. Hvis du ofte skærer ned i dit skærebræt når du skærer madvare over slider det også meget på knivsæggen - Dette kan dog ikke undgås!

Nummer 4. Den rigtige slibning.

Som sagt bliver knive automatisk sløve, det kan vi desværre ikke undgå. Derfor er en vigtig del af vedligeholdelse af knive den rigtige slibemetode. Det er en god ide at slibe sine knive regelmæssigt for at bevare den skarpe kant - En skarp kniv er en sikker kniv. Det er vigtigt at benytte et strygestål oftere end at bruge en slibesten. Man skal tænke på at et strygestål vedligeholder/jævner knivsæggen ud, hvor en slibesten sliber knivsæggen. Har man en kniv som har hakker og er sløv, kommer man ikke langt med et strygestål.

Nummer 5. Brug ikke Knivaftrækkere til at slibe dine knive.

Alle knive er forskellige, de har alle sammen en forskellig vinkel på knivsæggen. Derfor er det vigtigt at man sliber hvor man selv kan bestemme hvilken vinkel man sliber sin kniv på. Det kan man ikke ved en knivaftrækker, den har en fast vinkel som man "sliber" sin kniv med. Dette kan ødelægge din kniv hurtigt, og ved at du bruge en knivaftrækker sliber du ikke på hele knivsæggen, men oftest kun på kanten af knivsæggen. Dette resulterer i at de oftest har to vinkler som ikke giver en optimal skarp kniv. 

 

Nogen købte enfor 33 minutter siden fra Rom, Italien
Nogen købte enfor 34 minutter siden fra New York, USA
Nogen købte enfor 35 minutter siden fra Moskva, Russisk
Nogen købte enfor 36 minutter siden fra London, Storbritannien
Nogen købte enfor 37 minutter siden fra Amsterdam, Holland
Nogen købte enfor 38 minutter siden fra Berlin, Tyskland
Nogen købte enfor 39 minutter siden fra Rom, Italien
Nogen købte enfor 4 minutter siden fra New York, USA
Nogen købte enfor 5 minutter siden fra Moskva, Russisk
Nogen købte enfor 6 minutter siden fra London, Storbritannien

Dette er en standard cookie-meddelelse, som du nemt kan tilpasse eller deaktivere, som du vil i admin. Vi bruger cookies for at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside.